Polityka prywatności

1. Administrator danych osobowych Klientów sklepu BabyClub.pl

Administratorem danych osobowych Klientów sklepu babyclub.pl w rozumieniu przepisów Ustawy o ochronie danych osobowych jest firma Netradus Polska Sp. z o. o. z siedzibą w Sztombergach 100, 28-200 Staszów, wpisaną do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy w Kielcach , V Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000283029 z kapitałem zakładowym 1 130000,00 PLN opłaconym w całości, posiadającą nr NIP 6342637554 i nr REGON 240623940, wpisaną do rejestru GIODO pod numerem zgłoszenia 006831/2011. Adres e-mail: sklep@babyclub.pl, biuro@netradus.pl

2. Zakres i cel przetwarzania danych

2.1 Dane osobowe klientów i osób korzystających z witryny przetwarzane są przez nas w celu prowadzenia sklepu babyclub.pl:
  1. świadczenia dostępnych za jego pośrednictwem usług sprzedaży,
  2. obsługi procesu rejestracji tj. czynności polegającej na założeniu przez klienta Konta Klienta (klien sam decyduje o chęci posiadania konta) i logowania do tego konta,
  3. ewentualnego dochodzenia roszczeń,
  4. przesyłania przez nas na wskazany adres poczty elektronicznej - w formie elektronicznej - zamówionego biuletynu jako newsletter, ofert handlowych oraz informacji o nowościach i promocjach,
  5. wyjaśnienia okoliczności niedozwolonego korzystania z usług świadczonych drogą elektroniczną,
  6. zapewnienia sprawnego funkcjonowania sklepu,
  7. zawarcia i wykonywania Umowy sprzedaży produktów (włącznie z dostawą produktów) i obsługi reklamacji.
2.2. Podanie danych osobowych, a także zgoda na ich przetwarzanie nie jest obowiązkowe (jest dobrowolne), ale jest konieczne do świadczenia przez nas ww. usług. Dane osobowe, które klient podaje i na których przetwarzanie wyraża zgodę, będą przetwarzane wyłącznie w zakresie i celu, jakim obejmie dana zgoda.
Dane będą przetwarzane z zachowaniem wszelkich wymogów bezpieczeństwa, które określono w ww. ustawie z dnia 29 sierpnia 1997r. o ochronie danych osobowych oraz w wydanych na jej podstawie przepisach wykonawczych. Klient ma prawo swobodnego dostępu (wglądu) do swoich danych osobowych, prawo ich poprawiania, a także prawo żądania zaprzestania ich przetwarzania i ich usunięcia z bazy danych, co należy zgłosić do administratora danych, w formie pisemnej.
 

3. Dane zbierane podczas rejestracji w sklepie babyclub.pl

Każdy potencjalny Klient ma możliwość obejrzenia asortymentu proponowanego przez sklep bez rejestracji w systemie - na tym etapie nie pobieramy żadnych danych.
Jeśli Klient decyduje się na zakup towaru w naszym sklepie, może wskazać opcję założenia konta użytkownika, na którym może w przyszłości obserwować losy swojego zamówienia oraz przejrzeć historię swoich wcześniejszych zakupów. W tym celu prosimy Klientów o podanie niezbędnych w tym procesie danych tj. imienia i nazwiska oraz adresu e-mail, który będzie wykorzystywany przy opcji logowania. Jest do wyboru możliwość realizacji zamówienia bez konieczności zakładania konta, tzw. zamówienie bez rejestracji.
 

4. Dane uzupełniane podczas transakcji zakupu

Jeśli Klient decyduje się złożyć zamówienie w naszym sklepie, prosimy o podanie następujących danych: imię, nazwisko, telefon, e-mail, adres dostawy oraz informacji dotyczących formy płatności. Wszystkie powyższe elementy są niezbędne do przeprowadzenia sprawnej transakcji zakupu - abyśmy mogli potwierdzić realizację zamówienia, poinformować o ewentualnych opóźnieniach i dostarczyć wybrane produkty pod wskazany adres. Klient możesz również poprosić o wystawienie paragonu lub faktury VAT, zaznaczając odpowiednią opcję na formularzu zamówienia. W przypadku fakturowania transakcji prosimy dodatkowo o podanie: numeru NIP, nazwy firmy oraz adresu siedziby, a w odniesieniu do osób fizycznych - o podanie adresu zamieszkania. Pozostałe dane osobowe nie są wymagane.

 

5. Dane zbierane automatycznie

5.1 Jest możliwe, że podczas odwiedzania naszej strony zostaną zarejestrowane następujące informacje: numer IP komputera Klienta, nazwa domen, typ używanej przeglądarki i rodzaj systemu operacyjnego. Dane te są zbierane przez Google Analytics - powszechnie znany i wykorzystywany na rynku system internetowy do badania statyk odwiedzin stron internetowych udostępniany przez Google, Inc. (“Google”).
5.2 Google Analytics używa "cookies", czyli plików tekstowych umieszczanych na komputerze użytkownika w celu umożliwienia witrynie przeanalizowania sposobu, w jaki użytkownicy z niej korzystają. Informacje generowane przez cookie na temat korzystania z witryny przez użytkownika (włącznie z jego adresem IP) będą przekazywane spółce Google i przechowywane przez nią na serwerach w Stanach Zjednoczonych. Google będzie korzystała z tych informacji w celu oceny korzystania z witryny przez użytkownika, tworzenia raportów dotyczących ruchu na stronach dla operatorów witryn oraz świadczenia innych usług związanych z ruchem na witrynach internetowych i korzystaniem z internetu. Google może również przekazywać te informacje osobom trzecim, jeżeli będzie zobowiązana to uczynić na podstawie przepisów prawa lub w przypadku, gdy osoby te przetwarzają takie informacje w imieniu Google. Google nie będzie łączyła adresu IP Klienta z żadnymi innymi danymi będącymi w jej posiadaniu. Użytkownik może zrezygnować z cookies wybierając odpowiednie ustawienia na przeglądarce, jednak należy pamiętać, że w takim przypadku korzystanie z wszystkich funkcji witryny może okazać się niemożliwe. Korzystając z niniejszej witryny internetowej użytkownik wyraża zgodę na przetwarzanie przez Google dotyczących go danych w sposób i w celach określonych powyżej.
 

6. Dane zbierane, które zachowujemy i e-mailowy newsletter

6.1 Jeśli Klient się do sklepu z zapytaniem odnośnie realizacji zamówienia, uszczegółowienia danych, zapytania o produkt, zarówno e-mailowo jak i telefonicznie, to przekazuje nam swoje dane, czyli: nr telefonu, imię i nazwisko, adres e- mail. Są to dane, które wcześniej Klient podaje i na których przetwarzanie wyraża zgodę. Wszystkie te elementy wykorzystywane są wyłącznie do potwierdzenia tożsamości i kontaktu z Klientem, w celu udzielenia wyczerpujących informacji związanych z naszym asortymentem. Informacje uzyskane od Klienta nie są katalogowane i udostępniane podmiotom trzecim, poza przypadkami wyszczególnionymi w niniejszej Polityce Prywatności.
6.2 W przypadku podjęcia przez Klienta decyzji, dotyczącej otrzymywania newslettera z naszego sklepu (tą opcję można zaznaczyć na formularzu zamówień bądź przy zakładaniu konta), adres e-mail Klienta zostanie umieszczony w bazie Klientów. Dzięki temu Klient otrzymuje najnowsze informacje o asortymencie, aktualnych promocjach i wydarzeniach z naszego sklepu. klient może w każdej chwili zrezygnować z subskrypcji naszego newslettera, wystarczy przesłać e-mailem informację o rezygnacji z newslettera. Bez zgody Klienta nie będziemy wysyłać żadnych materiałów marketingowych drogą elektroniczną zgodnie z ustawą "o świadczeniu usług drogą elektroniczną" z dnia 18 lipca 2002 roku (Dz. U. Nr 144, poz. 1204).
 

7. W jaki sposób wykorzystujemy dane Klienta

7.1 Wszystkie podawane dane i informacje wykorzystujemy wyłącznie na potrzeby realizacji zamówienia. Nie przekazujemy ich żadnym firmom zewnętrznym, a jeśli zamierzamy je udostępnić to wyraźnie komunikujemy to wraz z informacją, że Klient może nie wyrazić na to zgody. 
7.2 Dostęp do danych mają tylko odpowiednio przeszkolone osoby, zajmujące się obsługą zamówień. Przekazujemy firmom transportującym towar niezbędne informacje, konieczne do sprawnego dostarczenia towaru: imię i nazwisko i adres dostawy, numer telefonu.
7.3. Podczas płatności kartą kredytową na stronie naszego sklepu potwierdzamy dane, tj. imię i nazwisko, adres aby wstępnie zweryfikować transakcję. Numer karty kredytowej nie jest nam znany. Poprzez bezpieczne i zaszyfrowane połączenie numer karty kredytowej zna tylko wybrany przez Klienta akceptant kart płatniczych.
7.4 W sytuacji naruszenia Regulaminu zamieszczonego na naszej stronie, złamania prawa, lub gdy zaistnieje taka konieczność określona przepisem prawnym, możemy udostępnić dane Klienta organom wymiaru sprawiedliwości. Możemy je także udostępnić w wypadku kontroli  Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych. Poza tymi przypadkami informacje dotyczące tożsamości Klinetów nie są ujawniane osobom trzecim. 
7.5.W przypadku Klientów, którzy korzystają z usług dostawy Produktu do Klienta Administrator przekazuje zebrane dane osobowe Klientów w zakresie niezbędnym dla dokonania dostawy wybranemu przewoźnikowi:
- POCZTA POLSKA SA z siedzibą w Warszawie (adres siedziby: ul. Rakowiecka 26, 00-940 Warszawa) numer w Rejestrze Przedsiębiorców KRS: 0000334972.
 - DHL Express (Poland) Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (adres siedziby: ul. Osmańska 2; 02-823 Warszawa) numer w Rejestrze Przedsiębiorców KRS: 0000047237.
7.6. W przypadku Klientów, którzy korzystają z płatności elektronicznych Administrator przekazuje zebrane dane osobowe Klientów jedynie agentowi rozliczeniowemu wybranemu przez Klienta i to jedynie w takim zakresie jaki niezbędny jest do dokonania przez Klienta płatności za ich pośrednictwem. Agentem rozliczeniowym dostępnym w Sklepie Internetowym są:
- PayU.pl – spółka PayU S.A. z siedzibą w Poznaniu (adres siedziby: ul. Grunwaldzka 182, 60-166 Poznań), wpisana do Rejestru Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem 0000274399, akta rejestrowe przechowywane przez Sąd Rejonowy Poznań – Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, kapitał zakładowy w wysokości 4.000.000 zł w całości opłaconym, NIP: 779-23-08-495.
-
Firma PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A. (zarejestrowana w R.C.S. Luxembourg pod numerem B 118 349), z oficjalną siedzibą w Luksemburgu, L-2449.

-IAI.Shop.com S.A., Al. Piastów 30, 71-064 Szczecin.

8. Sposób kontaktu naszej firmy z klientem

Nasi pracownicy kontaktują się z Klientami telefonicznie lub za pośrednictwem poczty elektronicznej. Tą drogą będą przekazywane są wszystkie ważne informacje, dotyczące transakcji.
 

9. Weryfikacja danych osobowych

W każdej chwili Klient ma możliwość zmiany hasła, aktualizacji, bądź weryfikacji swoich danych po zalogowaniu się do systemu (strony) na swoim koncie użytkownika. Po kliknięciu w opcje  'zmień swoje dane' - istnieje natychmiastowa możliwość ich edycji. Można się również zwrócić z tą prośbą dzwoniąc do nas lub wysyłając e-mail (sklep@babyclub.pl) . Klient nie może samodzielnie zmieniać danych użytych do aktualnie realizowanej transakcji zakupu, ponieważ są one częścią rachunku lub faktury. W razie zaistnienia problemu na tym etapie, prosimy o kontakt telefoniczny pod numerami tel. 724-161-010 i 519-696-243 w godz. 8-16.
 

10. Obecność ciasteczek ('cookies') na naszej stronie

10.1 Niektóre obszary sklepu sklep.barbaras.pl wykorzystują Cookies (ciasteczka). Pliki cookies to pliki tekstowe wysyłane przez sklep internetowy i przechowywane na komputerze Klienta, zawierające pewne informacje związane z korzystaniem z Witryny i Sklepu Internetowego. Pliki cookies wykorzystywane są przez sklep internetowy w celu obsługi Witryny i zapewnienia możliwości udostępnienia Klientowi interesujących informacji oraz podczas procesu zakupowego, np. w celu zapamiętywania dokonanych zakupów. Więcej informacji o obecności, funkcjach oraz celu stosowania plików cookies w sklepie babyclub.pl można znaleźć pod tym linkiem:

 Polityka dotycząca cookies.


10.2 Pliki Cookies wykorzystywane przez babyclub
.pl mogą mieć charakter tymczasowy lub trwały. Tymczasowe pliki cookies są usuwane z chwilą zamknięcia przeglądarki, natomiast stałe pliki cookies są przechowywane także po zakończeniu korzystania przez witryny i służą do przechowywania informacji takich jak hasło czy login, co przyspiesza i ułatwia korzystanie z witryny. W każdym wypadku Klient może zablokować instalowanie plików cookies lub usunąć stałe pliki cookies, wykorzystując stosowne opcje przeglądarki internetowej. W razie problemów doradzamy skorzystać z pliku pomocy przeglądarki lub skontaktować się z producentem przeglądarki, z której Państwo korzystacie.

10.3 Obok plików cookies babyclub.pl może również gromadzić dane zwyczajowo zbierane przez administratorów systemów internetowych w ramach tzw. logów lub plików dziennika. Informacje zawarte w logach mogą obejmować m.in. adres IP, rodzaj platformy i przeglądarki internetowej, dostawcę Internetu oraz adres strony, z której było wejście do sklepu lub witryny.


11. Zabezpieczenie Twoich danych osobowych

11.1 Dane osobowe Klientów  są przechowywane w bazie danych, w której zastosowano środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych zgodne z wymaganiami określonymi w przepisach o ochronie danych osobowych, w tym rozporządzenia Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne służące do przetwarzania danych osobowych (Dz. U. Nr 100, poz. 1024) oraz wytycznymi Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych.
11.2  Sposób komunikacji Twojego prywatnego komputera z serwerem naszej firmy jest całkowicie bezpieczny i niewidoczny dla osób trzecich, korzystających z Internetu. Przepływ informacji na stronach zawierających/pobierających dane osobowe odbywa się w szyfrowanym połączeniu SSL (Secure Socket Layer).

12. Kontakt

Firma zbierająca dane: Netradus Polska sp. z o.o., Sztombergi 100, 28-200 Staszów.

W razie dodatkowych pytań dotyczących ochrony prywatności, prosimy o kontakt korzystając z formularza kontaktowego dostępnego w zakładce "Kontakt" lub adresów mailowych: sklep@babyclub.pl, biuro@netradus.pl 

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixel